2010. november 23., kedd

Piros jade szett




Hát ezt a szettet is az ásványhoz terveztem, melyekkel szintén Pepeh barátnőm ajándékozott meg!Köszi, köszi:-)
Mire elkészültem vele, lett két jó nagy bőrkeményedés az ujjamon:-)
1 mm-es drót adja az alapját, 0,4-es a tekerés. Lapítottam, csiszoltam, méregettem nem keveset. Megint ezek vették el az idő nagy részét. Maga a tekergetés jóval rövidebb ideig tartott. Ma antikoltam, políroztam.
Felkerestem levélben Verát(Veranásfa) antikolás, polírozás ügyében. Azért tettem, mert eddig én csak tojással végeztem ezt a műveletet, és szerettem volna vmi gyorsabb módszert. Kimerítő választ kaptam, és a polírozást már én is olyan koronggal csináltam, mint ő:-) A kénmáj pedig úton van hozzám:-) Köszi Vera a segítséget még egyszer:-)
Ez megint nagy szerelmem lett, és ha megveszik, még párszor megsimogatom, mielőtt a borítékba zárom:-)
Őszinte véleményeteknek most is extra mód örülnék:-)
(Elkelt)

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, nincs rá más szó!

    VálaszTörlés
  2. Ez az antikolós dolog engem is érdekel, velem is megosztanátok a titkot?

    VálaszTörlés
  3. Naná! Ez az info a Boszi oldalán van!!! Eddig főtt tojással csináltam. Előtte zsírtalanítani kell: én mosogatószerrel szoktam, a Vera pedig Spendiddel, amit a Sparban vett. Lemosom vízzel, majd puha ronggyal áttörlöm. Megfőzöl egy tojást, még forrón megtisztítod, kettévágod, majd egy zárható műanyag edénybe beleteszed az ékszerekkel együtt. Figyeled, és amikor elérte a kellő színt, akkor kiveszed, és polírozod, mert a kén hatására elveszti a fényét. Lehet kapni polírozó korongot, amellyel gép nélkül is tudsz polírozni. Dörgölni kell vele elég sokáig, és egy idő után csodás fénye lesz. Vannak polírozó paszták is, de én nem használok. Most rendeltem a Gyöngyéletből kénmájat, ezzel jóval gyorsabban lehet antikolni-állítólag-és az ötvösök is ezt használják, ha jól tudom. Vera adta meg a gyöngyéletes infót és a korongosat is. Én különben előtte jó puha, nem szöszölős anyaggal políroztam és az is tökéletesnek bizonyult. Remélem választ kaptál a kérdésedre.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett! Örülök, hogy segíthettem, az index fórumos lányoktól sokat lehet tanulni!

    Ezen a fajta tekergetésen már én is agyaltam korábban, azaz hogy lehetne a csomózott karkötő mintáit drótnyelvre formálni. A Fekete Gyöngyben picit bevetettem aztán azóta se... Most ismét kedvet kaptam hozzá! :-)

    VálaszTörlés
  5. ... és meglepődtem, hogy van piros jade??? :-)

    VálaszTörlés
  6. Az antikoláshoz nem értek, én csak a végeredményről tudok nyilatkozni,...ami nagyon tetszik, mint mindig! :-)))
    Szuper jól néz ki (ez is)!!!

    VálaszTörlés