2010. szeptember 10., péntek

Cserebere Ergával:-)



Csereberére hívott még régebben Erika (Erga); nem akartam hinni a szememnek, amikor írta! Nagyon nagy megtiszteltetés volt ez a részéről.
Több levelet váltottunk, míg körvonalazódott, hogy ki, minek örülne a másiktól. Vagy négyszer kezdtem újra a medált, és végül ennél az egyszerű megoldásnál maradtam. Képek alapján tetszett neki, nagyon bízom benne, hogy amikor kibontja a csomagot, akkor is elégedett lesz, és nem bánja meg, hogy cserére hívott:-) Köszönöm Erika a meghívást még egyszer!

Rusztikus kandeláber




Ismét egy vörösréz munkám. A házunk falán lévő kandeláber ihlette, és a szép piros korall ezt kapta öltözékül. Rusztikusra kopácsoltam a felületét, mintha viharvert lenne.
A szárát egy kissé klasszikussá téve visszahajlítottam.
Őszinte véleményeteket nagyon várom!!!! Köszönöm:-)

2010. szeptember 9., csütörtök

Őszi romantika




"Itt van az ősz, itt van újra....." Hát engem is megihletett a természet, és egy kis tekergetéshez volt kedvem. Ezt a medált már régen megálmodtam, és most elkészült. Amint látjátok szintén antikoltam az ezüstözött drótot. Egy levélforma az alap, és ezt cicomáztam fel különféle dolgokkal. Borostyán színű üveggyöngyöt, vajszínű apró teklát használtam még a drót mellett a medál elkészítéséhez. Aszimmetrikus, de igyekeztem mégis egyensúlyt teremteni a két oldal között, hogy egyik se domináljon jobban a másiknál. A közepére belógattam gyöngyöket, hogy ne legyen olyan üres. Én bőrszálra helyeztem, és rövid pórázra gondoltam, szerintem nagyon jól mutat a kulcscsont magasságában; na de ez csak az én véleményem.
Hogy tetszik? Várom véleményeiteket!!!!! Előre is köszönöm!
(Elkelt)

Korall szett




Életem első antikolt, ezüstözött ékszere! És egy percig sem bántam meg, hogy öregítettem őkegyelmüket:-)
Korall gyöngyöket foglaltam be herringbone technikával, mint már sokan mások is:-)
Az alapja 0,8-as drót, a tekerés pedig 0,6-ossal készült. A medált vékony szemes ezüstözött, antikolt láncra helyeztem. A fülbevaló alapja egy drótból hajlított-amint a képen is látszik-, nem csingilingizik a fülben; nekem így tetszik.
Ismét örülnék a véleményeiteknek:-) Köszönöm szépen.
(Elkelt)