2010. november 26., péntek

Zöld macskaszemes



Pepeh barátném kérésére készült ez a nyaklánc. Az alapelképzelésén túl szabad kezet kaptam. A Hegyikristály palackba zárva nevű nyaklánchoz hasonlót kért. Remélem tetszik neki:) Ez a palackos megoldás-azt hiszem nem mondok újat :)-Iza Malczyk nyomán készült, ahogy a hegyikristályos is.
A lánc részen is vannak gyöngyök, és egy általam hajlított kapocs, ami inkább díszítő funkcióval bír, mintsem kapocsként, mert olyan hosszú a lánc, hogy simán bele lehet bújni. Antikoltam és kézzel políroztam.
Várom őszinte véleményeteket, melyet előre is köszönök:-)

2010. november 23., kedd

Piros jade szett




Hát ezt a szettet is az ásványhoz terveztem, melyekkel szintén Pepeh barátnőm ajándékozott meg!Köszi, köszi:-)
Mire elkészültem vele, lett két jó nagy bőrkeményedés az ujjamon:-)
1 mm-es drót adja az alapját, 0,4-es a tekerés. Lapítottam, csiszoltam, méregettem nem keveset. Megint ezek vették el az idő nagy részét. Maga a tekergetés jóval rövidebb ideig tartott. Ma antikoltam, políroztam.
Felkerestem levélben Verát(Veranásfa) antikolás, polírozás ügyében. Azért tettem, mert eddig én csak tojással végeztem ezt a műveletet, és szerettem volna vmi gyorsabb módszert. Kimerítő választ kaptam, és a polírozást már én is olyan koronggal csináltam, mint ő:-) A kénmáj pedig úton van hozzám:-) Köszi Vera a segítséget még egyszer:-)
Ez megint nagy szerelmem lett, és ha megveszik, még párszor megsimogatom, mielőtt a borítékba zárom:-)
Őszinte véleményeteknek most is extra mód örülnék:-)
(Elkelt)