2010. november 20., szombat

Macskaszem szett




Kaptam Pepeh barátosnémtól gyönyörű citromsárga macskaszemeket, és direkt ehhez készítettem a délelőtt folyamán terveket.
Egyszerű formát szerettem volna mindenképp, de azért egy kis tekergetéssel bonyolítottam a dolgon.
Az alapját 1mm-es, lapított ezüstözött drót adja, melyet 04-essel tekertem be. A medált kígyónyakláncra fűztem, és szerintem olyan elegántos vele:-) A fülbevalónak az akasztóját 0,8-as drótból hajlítottam, melyre fűztem-hajlítás előtt persze-macskaszemeket, és-úgy vélem jól mutat így , mert mintha egyszerre lenne egy bedugós és egy lógós füli is a fülben.
A medál 8,7 cm magas, a fülbevaló pedig 7,7cm; vagyis megák:-) De úgy vélem kellett ez a hossz, mert így kecses, elegáns:-)
Hát most extra mód várom a véleményeiteket, mert-remélem nem veszitek nagyképűségnek-de beleszerelmesedtem ebbe a szettbe, és ha sikerül eladni, hát... fájni fog érte a szívem rendesen:-)

2010. november 19., péntek

Hegyikristály palackba zárva! No.2


Ez a nyaklánc a védőnőnknek készült, akit nagyon kedvelünk. Neki is meg szoktam mutatni az ékszereket, és ez a palackos nagyon elnyerte a tetszését, így megígértem, hogy megajándékozom eggyel.
A különbség a kettő között annyi, hogy az újon a visszahajló részt is rugósan betekertem, és közé gyöngyöket helyeztem el. Illetve két-két szálat gyöngysorral kötöttem össze. A többi dolog egyezik.
Ma adtam oda, és úgy vettem észre, hogy nagyon örült neki:-)))))
Várom véleményeiteket:-)

2010. november 17., szerda

Hosszúkás



Ezt a medált már régóta szerettem volna elkészíteni. Tegnap éjjel volt is időm megvalósítani:-) Sokáig tartott, mert a különálló elemek végeit pontosan ugyanakkorára szabni, lecsiszolni, lapítani beletelt egy kis időbe. Utána az összetekerés már gyerekjáték volt. De elkészült, és nagyon boldog vagyok!
Iza Malczyk a szellemi szerzője. Talán fülbevaló is születik hozzá. Dupla, vékony bőrszálra fűztem, mely csavaros kapocsban záródik. Úgy néz ki, már van is tulajdonosa:-)
A fotók nem lettek túl jók, nem adják sajna vissza, ahogy a napfényben a v- motívum csak úgy csillog!
Őszinte véleményeiteket nagyon-nagyon várom! Köszi előre is!

2010. november 16., kedd

Pókháló



Elkészült a harmadik ásvány- befoglalásom Gyöngyinek. Ezen a kövön volt egy apró sérülés, azt el kellett takarnom. Innen jött a pókhálós ötlet. Fed, de mégsem dominál a drót, így a szép kő remélem tud érvényesülni szerintetek is.
Fekete, vékony bőrön csüng.
Véleményeiteket nagyon várom, mint mindig:-)

2010. november 15., hétfő

Zöld kő



Elkészült a második befoglalás Gyöngyinek. Még nem olvasta az e-mailem, így nem tudom tetszik-e neki ez a megoldás, úgyhogy izgalommal várom a reakcióját.
Bőrszálra helyeztem a medált, és azokkal az apró gyöngyökkel dobtam fel, amely a medálon is díszeleg:-)
Várom véleményeiteket ismételten:-)